domingo, 20 de octubre de 2013

Os Cinco Sentidos

Preparando o nariz, ollos, boca e mans... que imos comezar!!
Esta semana empezamos a traballar os cinco sentidos "Oído, olfacto, vista gusto e tacto".
Para iso fixemos un experimento: cos ollos vendados ulimos, palpamos e probamos alimentos que nos daba a profe María.



Os alimentos do experimento foron: mandarina, limón, chocolate con leite, chocolate con laranxa, pepinillos en vinagre, aceitunas e chourizo. Tivemos que recoñecelos sen miralos e fixarnos ben no seu olor, textura e sabor.




Despois traballamos con catro especias: pementa negra, pementa branca, pimentón doce e curry. Para iso destapamos os ollos e puidemos ver as distintas cores.

Por último, elaboramos un rexistro e fixemos unha clasificación dos alimentos polo seu olor, sabor, cor e textura.

Cada un de nós ten preferencias por alimentos diferentes en función dos sabores e as texturas. Martín debecía polo acedo do limón, mentres que a Silvia encantáballe o contraste de amargo e doce do chocolate con laranxa. A Kiara encantoulle a cor do pimentón doce e a Sara gústalle moito a pulpa suave e húmida da mandaria. Entre todos fumos expoñendo as cousas que máis nos chamaron a atención e anotamos na folla de rexistro os datos.

Tan só queda arquivar as conclusión do noso experimento da semana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario